DIALÓGUS ALAPITVÁNY

DIALÓGOK SEGITENEK

A Dialógus Alapítvány célja az, hogy részt vegyen a fontos társadalmi kérdések valódi párbeszédének fejlesztésében, amelyek mindannyiunkat érintenek.

Ugyanazt szeretnénk tevékenységeinkkel elérni, hogy elősegítsük a véleményalkotást.

Fórumok

Magunk szeretnénk fórumokat létrehozni különböző vélemények kutatására és összehasonlítására.

Vitatható

Magunk szeretnénk, hogy vitatható személyiségek is részt vegyenek közösségeink jövőjének alakításában.

Párbeszédek

Magas színvonalú párbeszédet szeretnénk folytatni, és valós válaszokat kapni valódi kérdésekre.

Vélemenyek

Érdekel minket mások véleménye az ellenségeskedés elkerülése érdekében.

DIALOGUS ALAPITVÁNY

01

Meggyőződésünk

…hogy a civilizált társadalmi párbeszédek és viták elősegítik a közösségek fejlődését.

Alapítványunk sok izgalmas téma kínál.

  • rendezvények
  • viták
  • támogatás
  • formálás
  • beszélgetések
  • párbeszédek
  • lehetőségek
  • válaszok
  • hálózatok
  • közösségek

A változás gyorsan közeledik felénk

Élünk egy történelmi korszakban, amelyben az egymást követő generációk életkörülményei előre nem látott módon változnak. Az emberi tudás terjeszkedésével egyre jobban megértjük a körülöttünk lévő világot, azonban az egyéni tudásunk egyre inkább korlátozódik bizonyos területek részleteire, és nem a nagy egészre. Általános tapasztalat, hogy hagyományos, valódi közösségek felbomlanak, és csak egy fragmentált társadalom vagy virtuális közösségek váltják fel azokat.

Ugyanakkor egyre inkább gyorsan érkező és felszínes hírekre támaszkodunk, ami azt jelenti, hogy nincs lehetőségünk igazán mélyrehatóan foglalkozni egy témával. Mindennapos tapasztalat, hogy a körülöttünk lévő világban ellentmondásos (gyakran hamis) hírek és vélemények jelennek meg, ami rendkívül nehézzé teszi, hogy megalapozott véleményt alakítsunk bizonyos témákról.

A humán természet alapvető vonásai azonban változatlanok maradnak, ezért továbbra is stabil támpontokra van szükségünk. Talán fontosabb, mint valaha, hogy megtaláljuk a párbeszéd lehetőségét egymással. A globális ellenségeskedés elkerülése érdekében ismernünk kell a másik véleményét. Fórumokat kell teremtenünk a viták számára. Talán ma nagyobb felelősség hárul közszereplőkre annak biztosításában, hogy a társadalmunk működése a tömegek számára érthető legyen, és hogy az állampolgárok hangjának a lehető legnagyobb befolyása legyen a döntéshozatali folyamatokban közösségeinkben.

A mi vagyunk

Örömmel látjuk, hogy érdeklődik irántunk és munkánk iránt. Olvassa el itt indítékainkat, valamint azt, hogy miért szeretnénk előre vinni a Dialógus Alapítványt.

LÉPÉS 01

Mi

Összekapcsolunk

Az nagyon fontos, hogy a különböző emberek a társadalmunkban termékeny vitában és értékes cserében részesüljenek.

LÉPÉS 02

Mi

Szervezünk

Rendezvényeket szervezünk és izgalmas, értékes beszélgetéseket ösztönözünk a résztvevők és a látogatók között.

LÉPÉS 03

Mi

Megbeszéljük

Szeretnénk, ha az egyének is kifejezhetnék véleményüket, és minden társadalmi szinten meghallgatást találnának.

KAPCSOLATTEREMTÖ CSAPAT

Kérem, lépjen velünk kapcsolatba és indítsunk párbeszédet. Rendezvényeinken személyesen találkozhat velünk és bármikor felteheti nekünk kérdéseit. Minden korosztályt szívesen várunk és örömmel fogadjuk Önöket.

Gaal Gergely, Bálvanykövi István, Dénes Nagy András, Dizseri András

Csapattagok száma

DIALOGUS ALAPITVÁNY

02

A Dialog Alapítvány azért dolgozik

…hogy a párbeszéd nyitott, konstruktív és inkluzív módon folyjon, hogy minden hang meghallható legyen. Azt valljuk, hogy minden egyes ember hozzájárulhat azzal, hogy elkötelezett és részt vesz a vitákban annak érdekében, hogy jobban megértsük a szembejövő problémákat és kihívásokat.

kilátások

A fontos nem csupán az, hogy kommunikálunk egymással és megosztjuk véleményeinket, hanem az is, hogy igyekszünk kibővíteni perspektíváinkat és túllépni a saját korlátainkon. A mai rohanó világunkban, ahol mindenki folyamatosan elfoglalt, nehéz időt találni a reflektálásra és introspekcióra. Azonban szükséges, hogy időt szánjunk saját meggyőződéseink és előítéleteink megfontolására, és tudatában legyünk annak, hogy ezek milyen hatással vannak a körülöttünk lévő világ észlelésére.

aspektusok

A párbeszéd fontos szempontja ezért az empátia és a más álláspontok megértésének képessége. Egyszerű azonban egy buborékban élni, ahol csak azokkal az emberekkel veszünk körül magunkat, akik egyetértünk velünk. Azonban meg kell tanulnunk tisztelni mások nézeteit, és igyekszünk megérteni az ő perspektíváikat, hogy konstruktív vita legyen belőle.

megértés

A párbeszéd és a nyitott viták jelentősége egyre fontosabbá válik a jelenlegi társadalmunkban. Sok probléma, amelyek közösségeinket érintik, összetettek és hatékony megoldások megtalálásához minden érintett közös megértése és együttműködése szükséges. Nyitott viták és párbeszédek nélkül fennáll a veszélye annak, hogy fontos szempontokat figyelmen kívül hagynak, vagy hogy döntések hamis előfeltevéseken vagy hiányos információkon alapulnak.

beszéljünk!

DIALÓGUS ALAPITVÁNY

9 + 1 =

Itt található az impresszumunk

Loading...
error: Content is protected !!